Ventilatie

Ventilatie

Een goede ventilatie staat gelijk aan een gezonde leefomgeving! Gezondheid en comfort zijn essentieel voor het ervaren van optimale comfort en dit wordt steeds vaker gedaan door ruimtes beter te isoleren. Dit bespaart namelijk niet alleen energie, maar het vermindert ook de circulatie van de lucht in huis. Ventilatie is dan ook het belangrijkste onderdeel voor een hygiënisch en gezond binnenklimaat.

Wat is ventilatie?
Ventilatie is het naar binnen halen van verse en frisse lucht en de ‘gebruikte’ binnenlucht naar buiten afvoeren. Iedere dag thuiswerken, studeren, koken en slapen zorgt voor een vervuiling van de binnenlucht. Een goedwerkend ventilatiesysteem voorkomt dat schadelijke stoffen en deeltjes in je woning blijven hangen. Dit draagt vervolgens bij aan het voorkomen van gezondheidsklachten en je zal je energieker voelen.

STAP 1: INTAKE

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze ervaren adviseurs. De adviseur komt bij je langs en bepaalt samen met jou de optimale oplossing en aanpak voor installatie.

STAP 2: OFFERTE

U ontvangt van ons een opmaat gemaakte offerte waarbij duidelijk vernoemd wordt welke installatie wij u aanbieden met de nodige gegevens. Bij akkoord nemen we contact op voor een afspraak.

STAP 3: INSTALLATIE

Op de afgesproken dag van installatie zal de unit door een gecertificeerde monteur worden geïnstalleerd en krijg je een duidelijke uitleg hoe het systeem werkt.

STAP 4: SERVICE & ONDERHOUD

Na de installatie ontvang je van ons een digitaal oplever rapport met een optioneel vrijblijvend onderhoudscontract voor het behoud van de installatie.

Verse en zuivere binnenlucht

Voor een goed en optimaal binnenklimaat zijn er vijf (5) componenten waar je rekening mee moet houden, namelijk:

  • Ventilatie: Zorgt voor de aanvoer van verse lucht
  • Warmteterugwinning: Een onttrekking van de warmte en vocht uit de uitgaande lcuht voor maximale comfort en energierendement
  • Luchtbehandeling: Verwarmt en koelt de aangevoerde verse lucht voor verhoging van het comfort en een minimale belasting van de airconditioner.
  • Bevochtiging: Optimalisatie van het evenwicht tussen de vochtigheid van zowel binnen als buiten
  • Filtering: Verwijdert stof, verontreinigt en haalt vervelende geurtjes uit de lucht

Onze ventilatiesystemen

Ons ventilatiesysteem zorgt voor de beste binnenluchtkwaliteit, want het beschikt namelijk over de hoogste normen qua energierendement. Voor het ontvangen van zuivere binnenlucht, zorgen wij ervoor dat de ventilatiesystemen met een compleet warmtepompsysteem worden ingebouwd. Dit biedt namelijk de luxe dat het slechts 1 totaaloplossing is en niet bestaat uit afzonderlijke systemen.

Particulier

Wij maken gebruik van een WTW-systeem welke vanaf één punt in huis de hele woning ventileert. Via het luchtverdeelsysteem wordt lucht op de juiste plek en goede wijze toe- en afgevoerd. Zo ervaar je in het gehele huis voldoende verse lucht en de warmte die al in huis is wordt eenvoudig en snel hergebruikt. Dit zorgt ervoor dat er nooit energie verloren gaat.

Decentrale ventilatie met warmteterugwinning: Een decentraal WTW-systeem ventileert alle individuele kamers of kleinere woonruimtes. Tijdens dit proces wordt zowel de warmte als koude herbruikt en een luchtverdeelsysteem is niet nodig, omdat de ventilatie-unit rechtstreeks in de buitenmuur is geplaatst.

Zakelijk

Het hebben van goed ventilatiesysteem is essentieel! Bij Totaal Gebouwbeheer BV hebben wij meerdere ventilatieoplossingen die zorgen voor een zuivere, gezonde en comfortabele omgeving. Deze oplossingen zijn geschikt voor zowel residentiële, commerciële en industriële toepassingen. Wij hebben een veelzijdig en groot aanbod aan luchtreinigingssystemen variërend van kleine ventilatietoepassingen met warmteterugwinning tot grootschalige luchtbehandelingskasten.

Offerte
Bellen
Mailen
Whatsapp

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie