Warmtepomp

Warmtepomp

Wil je graag op jouw energieverbruik bezuinigen? Bij Totaal Gebouwbeheer bieden wij de mogelijkheid om een warmtepomp te installeren! Ons warmtepompsysteem bestaatuit een binnen- en buitenunit. Deze units zuigt energie uit de buitenlucht, welke vervolgens naar de binnenunit wordt verplaatst. Vervolgens wordt deze omgezet in ruimteverwarming en koeling, wat resulteert in een hoger rendement.

Onze warmtepompen beschikken over een combinatie, waardoor ze uitermate geschikt zijn als zijnde alternatief voor de traditionele CV-ketel. Door de nieuwste technologie is het mogelijk om tot wel 60 graden warm water te bereiden. Dit zorgt ervoor dat het een uniek exemplaar is in zijn klasse, want het maakt geen gebruik van energieverslindende elektrische naverwarmingen of CV-ketels.

Een warmtepomp-systeem in huis?

De werking van een warmtepomp in huis is vrijwel eenvoudig, namelijk energie van buiten naar binnen halen. Het complete warmtepomp-systeem bestaat uit twee delen, zijnde:

 • Buitenunit: Deze unit ontrekt de energie uit de buitenlucht en dit wordt overgebracht naar de unit die binnen staat.
 • Binnenunit: De binnenunit zorgt er vervolgens voor dat de energie wordt afgegeven aan het water en opgewarmd voor zowel je badkamer, keuken en verwarming van het gehele huis.

STAP 1: INTAKE

Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze ervaren adviseurs. De adviseur komt bij je langs en bepaalt samen met jou de optimale oplossing en aanpak voor installatie.

STAP 2: OFFERTE

U ontvangt van ons een opmaat gemaakte offerte waarbij duidelijk vernoemd wordt welke installatie wij u aanbieden met de nodige gegevens. Bij akkoord nemen we contact op voor een afspraak.

STAP 3: INSTALLATIE

Op de afgesproken dag van installatie zal de unit door een gecertificeerde monteur worden geïnstalleerd en krijg je een duidelijke uitleg hoe het systeem werkt.

STAP 4: SERVICE & ONDERHOUD

Na de installatie ontvang je van ons een digitaal oplever rapport met een optioneel vrijblijvend onderhoudscontract voor het behoud van de installatie.

Wat zijn de voordelen?

Of het nou winter of zomer is, er zit altijd energie in de lucht en zelfs gratis energie. Dit neemt veel voordelen met zich mee, zoals:

 • Lucht wordt omgezet in warmte voor je woning
 • De werking is volledig elektrisch en automatisch
 • Zonder het verbranden van fossiele brandstoffen
 • Zorgt voor een hoog rendement en verlaging van de CO2 uitstoot
 • Werkt optimaal met vloerverwarming
 • Ook te gebruiken bij het opwarmen van radiatoren

Type warmtepompen

Lucht warmtepompen en airconditioningsystemen zorgen voor het verkoelen en verwarmen van je woning. Dit wordt gedaan door middel van lucht en slechts 20% elektriciteit, waardoor het een uitzonderlijk energie-efficiënte manier is om het hele jaar door de perfecte tempratuur te bereiken.

Geschikt voor alle soorten woningen

Heb je een renovatie of nieuwbouwproject? Een lucht warmtepomp voldoet letterlijk aan al jouw wensen en behoeften. De flexibele systemen zijn eenvoudig te installeren, wat ervoor zorgt dat ze ideaal zijn om oude elektrische systemen te vervangen. Het A+++ energierendement creëert een zeer lage impact op et milieu, waardoor het volledig voldoet aan alle gestelde eisen voor milieuvriendelijke gebouwen.

De lucht/water warmtepomp is de perfecte uitkomst en een energiezuinige oplossing voor het verwarmen, koelen en warmtapwater met ondersteuning voor zonthermische systemen. Kortom ideaal voor lage tempraturen!

Hoe werkt het?

De warmtepomp regelt de tempratuur door warmte over te dragen. Een warmtepomp heeft dan ook vier (4) belangrijke onderdelen, zijnde:

 • Het buitendeel (verdamper): De verdamper haalt energie uit de hernieuwbare bron (lucht, water, bodemwarmte of zonne-energie). De vloeitstof wordt vervolgens in een gas omgezet.
 • Het binnendeel (condensor): De compresoor comprimeert het gas, waardoor de tempratuur zal stijgen.
 • Het koudemiddel: Het koudemiddel draagt de warmte over wanneer het tussen het buiten- en binnendeel circuleert.
 • Expansieventiel: Dit onderdeel verlaagt de druk van het koelmiddel, zodat het gaat verdampt en de cyclus opnieuw zal starten.

Perfect voor nieuwbouwprojecten

De lucht/water warmtepompen van Totaal Gebouwbeheer is de ideale uitkomst voor nieuwbouwprojecten. De combinatie tussen vloerverwarming of lage tempratuur radiatoren en de warmtepompen zorgen ervoor dat het minder energie kost om je woning warm te houden.

Door hernieuwbare energie uit de lucht te zuigen, zal de lucht/water de warmtepomp op een duurzame wijze de gewenste ruimtes verwarmen en koelen.

 • 80% hernieuwbare energie en 20% traditionele energiebronnen
 • Een energierendement van A+++ voor ruimteverwarming
 • Combineer de warmtepomp met optionele thermische zonnecollectoren om optimaal te besparen op warm tapwater

Wist je dat het mogelijk is om een hybride warmtepomp te combineren met een cv-ketel? Ja het kan echt! Door gebruik te maken van een hybride warmtepomp bespaar je al snel tot maar liefst 50% op je gastkosten en de investering is ook nog zeer betaalbaar. Verder zijn de hybride warmtepompen zijn ook nog eens de muisstil. Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Lees hieronder!

Hybride warmtepomp van Totaal Gebouwbeheer

Onze hybride warmtepomp zorgt voor een combinatie van de intelligente lucht/water warmtepomp en de hr-technologie en comfort van de cv-ketel. De warmtepomp kiest automatisch de meest efficiënte modus, wat wordt bepaald door de buitentempratuur, interne verwarmingsvraag en energieprijzen.

Snelle en eenvoudige installatie

De hybride warmtepomp is gemakkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik. Dit komt door de compacte vormgeving en het leidingwerk hoeft niet te worden vervangen. Ook het warme tapwater blijft gewoon via de cv-ketel lopen, waardoor je totaal niet verlies op comfort en gebruiksgemak.

Waarom kiezen voor Totaal Gebouwbeheer BV:

 • Energierendement: Verminderd de impact op het milieu en je bespaart op je energiefacturen.
 • Ontworpen naar jouw interieur: De units staan bekend om het fascinerende ontwerp welke je moeiteloos kan combineren met het interieur van je woning.
 • Voldoet aan je behoeften: Wij bieden diverse verwarmings- en koelopties welke je in iedere ruimte kan plaatsen.
 • Eenvoudige installatie en bediening: Dankzij de stille werking en eenvoudige bediening kan je op afstand de warmtepompen instellen naar je eigen wensen en behoeften.

Heb je vragen en/of opmerkingen over onze warmtepompsystemen? Wij van Totaal Gebouwbeheer BV staan klaar om je te helpen!

Offerte
Bellen
Mailen
Whatsapp

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie